26 Ιαν 2009

Ελευθερία, δημοκρατία, δικαιώματα...

Ένας 75χρονος οικοδόμος που έκανε χρήση του "δικαιώματός" του στην "ενεργό γήρανση" σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος 5 μέτρων την ώρα που εργαζόταν σε οικοδομή.

Ένας 60χρονος εργάτης λατομείου που αξιοποιούσε χαρούμενος την "ευκαιρία να αυξήσει τη σύνταξή του" μαζεύοντας κάποια επιπλέον ένσημα τις τελευταίες βδομάδες πριν κάνει την αίτησή του, συνεθλίβη από τρυπάνι βράχου την ώρα που έσκαβε υποδοχές για εκρηκτικά.

Εργαζόμενος απολύεται από τα Τζάμπο γιατί δεν σεβάστηκε την "εργασιακή ειρήνη" και τον "κοινωνικό εταιρισμό" και, άκουσον άκουσον, δήλωσε ότι θα απεργήσει! Και το 'κανε!

Εργοδότης, αφού "εκφοβίζεται" από απολυμένη εργάτρια και τον πρόεδρο του σωματείου της, της καταβάλει τα δεδουλευμένα της σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Αμέσως μετα η "αδέκαστη", "αμερόληπτη" και "υπερασπιζόμενη την κοινωνία και την τάξη" αστυνομία συλλαμβάνει εργάτρια και συνδικαλιστή για εκβιασμό.

3000 Έλληνες κάθε χρονο δεν αξιοποιούν τις "ευκαιρίες" που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας υγείας για μια θέση σε ΜΕΘ σε ιδιωτική κλινική της Ελλάδας ή του εξωτερικού και... πεθαίνουν!

Πακιστανός μετανάστης δεν σεβάστηκε την "αγωνιώδη προσπάθεια" των αστυνομικών οργάνων να του "γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία" χωρίς να του αφήσουν σημάδι και, θρασύτατα, μελάνιασε!

Προϊστάμενος καταστήματος, μη θέλοντας να "αδικήσει" κανέναν από τους σκληρά εργαζόμενους τον προηγούμενο χρόνο υπαλλήλους του, βγάζει σε κλήρωση... μια απόλυση! Νικήτρια μια νεαρή κοπέλα που, αντί να χαρεί για την "επαγγελματική ευκαιρία" που ανοίχτηκε μπροστά της, τον "καρφωσε" στο τοπικό Εργατικό Κέντρο.

Τοπικοί φορείς, Δασαρχείο, Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου της Νομαρχίας, δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές και κάτοικοι της περιοχής των Πατησίων δεν κατανοούν τις "οικολογικές ευαισθησίες" και τον "μακρόπνοο σχεδιασμό" του Ν. Κακλαμάνη, αναγκάζοντάς τον να στείλει τα συνεργεία του Δήμου στις 4 το πρωί, με την "ηθική υποστήριξη" των ΜΑΤ, προκειμένου να "καθαρίσουν" τον χώρο στη γωνία Πατησίων και Κύπρου από τα "γερασμένα" δέντρα προκειμένου να "αξιοποιηθεί" για τη δημιουργία parking.

Έλεος πια!

Όχι άλλη "ελευθερία"!

Όχι άλλη "δημοκρατία"!

Όχι άλλα "δικαιώματα"!

Μπαφιάσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: