27 Σεπ 2009

Τι θα κάναμε χωρίς debate;

Δεν μπορώ να καταλάβω όλους αυτούς που διαμαρτύρονται για τα debates και λένε ότι ήταν ανούσια, στηριγμένα σε παράλληλους μονόλογους, χωρίς να προσφέρουν τίποτα στη πολιτική αντιπαράθεση και επιχειρηματολογία κλπ. Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν δεν είχαν γίνει.

Θα νομίζαμε ότι το πάγωμα των μισθών ή η μηδαμινή αύξησή τους αποτελεί δώρο προς την κατεύθυνση της αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, αντί για υπεύθυνη και συνετή πολιτική απόφαση, στηριγμένη στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Θα νομίζαμε ότι τα stage αποτελούν προσφορά στους εργοδότες δωρεάν ανασφάλιστου εργατικού δυναμικού, αντί για ευκαιρία προς τους νέους εργαζόμενους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Θα νομίζαμε ότι είναι κατακριτέα μια επιχείρηση διαχείρησης αιολικών πάρκων που απασχολεί εργαζόμενους με ελάχιστο μισθό, ελαστικά ωράρια χωρίς πληρωμή υπερωριών, μηδαμινά ασφαλιστικά δικαιώματα, απαγορευμένη συνδικαλιστική δράση, αντί να την θεωρούμε πρότυπο "πράσινης ανάπτυξης".

Θα νομίζαμε ότι σημασία έχουν οι προτάσεις και οι αγώνες για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων, αντί για την  απλή διαπίστωσή τους.

Θα νομίζαμε ότι τα κόμματα, ως συλλογικοί φορείς με συγκεκριμένα καταστατικά κείμενα, κανονισμούς λειτουργίας και εκλεγμένα όργανα, οφείλουν να λειτουργούν και να διοικούνται από τα μέλη τους, αντί να λειτουργούν ως επιχειρήσεις - τσιφλίκια του επιχειρηματία πρόεδρού τους.

Πραγματικά, τι θα κάναμε χωρίς debate;

Δεν υπάρχουν σχόλια: