2 Νοε 2009

Επιτέλους, ένας εισαγγελέας που κάνει τη δουλειά του!

Όλοι αγανακτούμε και οργιζόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία μας. Τόσο που να έρχονται φορές που να σκέφτεται κανείς "Μα καλά, δεν τα βλέπουν αυτά οι υπεύθυνοι; Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να παρέμβει βρε αδερφέ;".

Αυτά όμως μέχρι χθες. Επιτέλους, η Δικαιοσύνη, αν και τυφλή, βρήκε το δρόμο της, επισκεύτηκε τα σχολεία μας, είδε, θαύμασε και με απόλυτη αμεροληψία και συναίσθηση του καθήκοντος, αποφάσισε.

Στην  Ελλάδα του 2009, που γιορτάζει μαζί με όλη την Ευρώπη τη Νίκη της Δημοκρατίας πριν 20 χρόνια ενάντια στους εξ ανατολής βαρβάρους, δεν μπορεί να υπάρχουν καταστάσεις που εξοργίζουν τους μαθητές.

Δεν μπορεί να υπάρχουν σχολεία που δουλεύουν διπλοβάρδια.

Δεν μπορεί να υπάρχουν τμήματα μαθητών με 30 και 35 παιδιά.

Δεν μπορεί να υπάρχουν σχολεία πάνω από βενζινάδικα.

Δεν μπορεί να υπάρχουν σχολεία με χορηγούς και με προκάτ αίθουσες.

Δεν μπορεί να υπάρχουν σχολεία χωρίς καθόλου καθηγητές, με καθηγητές που δεν ξέρουν αν θα είναι καθηγητές και του χρόνου, με καθηγητές που θα πληρωθούν για τη δουλειά τους μετά από ένα και δύο χρόνια.

Δεν μπορεί να αρχίζει η σχολική χρονιά χωρίς βιβλία, ούτε να πληρώνουν οι μαθητές τα βιβλία των μαθημάτων τους.

Δεν μπορεί η παροχή γνώσης και η ολόπλευρη νοητική, φυσική και πνευματική ανάπτυξη που αποτελούν στόχους, τουλάχιστον στα χαρτιά, του εκπαιδευτικού συστήματος, να αντιμετωπίζονται σαν ζαρζαβατικά που πωλούνται και αγοράζονται, αρκεί κανείς να διαθέτει το κατάλληλο τίμημα.

Δεν μπορεί εν γένει η πρόσβαση στην Παιδεία και η όλη (εκ)παιδευτική διαδικασία να πισωγυρίζει αποκτώντας χαρακτηριστικά του 18ου και 19ου αιώνα.

Επειδή λοιπόν είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, στη χώρα που γέννησε τον δυτικό πολιτισμό και τη Δημοκρατία, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης βρήκε τη λύση.

"Προειδοποιήστε τους γονείς όσων οργίζονται με αυτά και αποφασίζουν να το φωνάξουν". Αν αυτό δεν πετύχει, "Συλλάβετέ τους! Πού ακούστηκε μαθητές να διεκδικούν καλύτερη Παιδεία!".

Είπαμε, στη "Δημοκρατική" Ελλάδα του 2009, δεν υπάρχει λόγος να οργίζονται οι μαθητές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: