27 Μαρ 2010

8759 ώρες

Πάνω από 250* σχολεία, φροντιστήρια, κολλέγια και άλλοι χώροι εκπαίδευσης από την Ελλάδα καλούν σε συμετοχή στην Ώρα της Γης.

Αυτοί που τις υπόλοιπες 8759 ώρες του χρόνου διδάσκουν τις σύγχρονες αξίες της εργασιακής ευελιξίας, της -πάντα καλής και ευπρόσδεκτης- επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας - πηγής ανάπτυξης, του κέρδους - κινητήριου μοχλού των πάντων και παρουσιάζουν τα οικολογικά προβλήματα ως κάτι ξέχωρο από αυτές, τα οποία λύνονται μόνο μέσα στα πλάισια των ίδιων αυτών αξιών.

Πάνω από 200* νομαρχίες, δημοι και κοινότητες στην Ελλάδα καλούν σε συμμετοχή στην Ώρα της Γης.

Αυτοί που τις υπόλοιπες 8759 ώρες του χρόνου κλείνουν τα μάτια σε κάθε λογής αυθαιρεσίες, καταπατήσεις, παράνομες εκχερσώσεις, τσιμεντοποιήσεις ελεύθερων χώρων, τραπεζοκαθισματοποιήσεις πεζοδρόμων και άλλες παρόμοιες οικολογικές δράσεις, όταν βέβαια δεν πρωταγωνιστούν σε αυτές.

Περίπου 1000* επιχειρήσεις από την Ελλάδα καλούν σε συμμετοχή στην Ώρα της Γης.

Αυτοί που τις υπόλοιπες 8759 ώρες του χρόνου λειτουργούν στη λογική του ξεζουμίσματος των εργαζομένων, στερώντας τους από το χρόνο, τα μέσα και τη διάθεση να απολαύσουν τη φύση, που πρωταγωνιστούν στην καταστροφή των φυσικών πόρων εν όψει κέρδους, που προωθούν στον κόσμο την αποδοχή των οικολογικών πράξεων στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ως μέσο εξαγνισμού των επιχειρηματικών πρακτικών.

Εγώ αυτή τη μία ώρα θα έχω ανοιχτά τα φώτα. Προτιμώ να παλεύω να δίνω αξία με τις πράξεις μου στις υπόλοιπες 8759 ώρες του χρόνου.

* Τα αριθμητικά στοιχεία όπως εμφανιζονταν την Πέμπτη στην ελληνική σελίδα για την Ώρα της Γης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το δούλεμα πάει σύννεφο !

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι!

Έρχεται η ώρα σας !

Ανώνυμος είπε...

Πάντα γράφεις μεστά και πανέξυπνα κείμενα –μόνο που γράφεις αραιά και που…
Φ.

StratPap είπε...

@ανώνυμο

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δυστυχώς είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω και πρέπει να γραφτούν και τόσο λίγος ο διαθέσιμος χρόνος που μπλοκάρουν τα πάντα.