2 Μαρ 2010

Οπορτουνισμός εν δράσει

Στις 23 Νοεμβρίου 2009 το ΠΑΜΕ κάνοντας αιφνιδιαστικό αποκλεισμό στο Υπουργείο Εργασίας προκαλεί την αναβολή της έναρξης του κοινωνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό, αναγκάζοντας τα μέλη των αντιπροσωπειών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είτε να μην εμφανιστούν καθόλου, είτε να προσπαθούν να χωθούν σαν τα ποντίκια από την πίσω πόρτα.

Μήπως θυμάστε τα σχόλια των εκπροσώπων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα; Όχι δεν εννοώ το σχόλιο - ανέκδοτο της Αυτόνομης Παρέμβασης ότι «από την αρχή δεν συμμετέχει σε καμιά διαδικασία κοινωνικού διαλόγου» (με δύο στελέχη της όμως να βρίσκονται μέσα στις αντιπροσωπείες, τουλάχιστον σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας).

Μιλάω για τη δήλωση Τσίπρα που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήριζε την κινητοποίηση ως απλή πρόκληση "φασαρίας για το αν θα κουβεντιάσουμε ή όχι" η οποία προκαλεί χαρά στην κυβέρνηση αφού τη διευκολύνει στο να προωθήσει τα μέτρα της.

Άραγε έχουν την ίδια άποψη και για τη χθεσινή κινητοποίηση που αιφνιδιαστικά (δηλαδή βγάζοντας ανακοινώσεις πολλές μέρες πριν για τον χώρο και την ώρα, μόνο λίστα συμμετεχόντων δεν υπήρχε) διοργάνωσαν έξω από το χώρο όπου οι εγχώριοι τοποτηρητές κατέθεταν τα διαπιστευτήριά τους στον απεσταλμένο του ευρωενωσιακού κεφαλαίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: