21 Μαρ 2010

Συνέδριο ΓΣΕΕ και άλλα ανέκδοτα

Τελειώνει εντός ολίγου το 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που, ακολουθώντας τις τακτικές του ΟΟΣΑ, των G8 και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων, αποφασίστηκε να γίνει δίπλα στους αγωνιζόμενους εργάτες, δηλαδή σε ένα 4στερο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική.

Η ψηφοφορία για τη διοίκηση τελείωσε πριν λίγο και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα προηγούμενα αποτελέσματα):

ΠΑΣΚΕ 48,2% και 22 έδρες (45,9% και 21 έδρες)
ΔΑΚΕ 24,69% και 11 έδρες (26,96% και 12 έδρες)
ΔΑΣ 20,92% και 9 έδρες (20,92% και 9 έδρες)
Α.Π. 6,08% και 3 έδρες (6,23% και 3 έδρες)

Τίποτα περίεργο σχετικά με τα αποτελέσματα αν σκεφτεί κανείς το όργιο νοθείας που γίνεται σε δεκάδες σωματεία - φαντάσματα ανά την Ελλάδα και τα οποία καταγγέλει συνεχώς το ΠΑΜΕ και κατήγγειλε και η ΔΑΣ με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία σε ανακοίνωση που έβγαλε τις προηγούμενες μέρες.

Είχαμε βέβαια και την αποχώρηση - ανέκδοτο της Αυτόνομης Παρέμβασης που θυμήθηκε ότι γίνονται και νοθείες στις εκλογές και αποχώρησε καταγγέλοντας τη συμπαιγνία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και... ΠΑΜΕ (!!!) για τη νομιμοποίηση νόθων αντιπροσώπων.

Αυτοί που συνεργάστηκαν και συνεργάζονται συνεχώς με την ΠΑΣΚΕ ή/και τη ΔΑΚΕ σε δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Κλαδικά, Επιχειρησιακά και Πρωτοβάθμια Σωματεία, αυτοί που σαμποτάρουν συνεχώς κάθε πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και, κατά τα άλλα, κόπτονται για την ενότητα της εργατικής τάξης, αυτοί που τρέχουν συνεχώς για να κάνουν τους χειροκροτητές στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αυτοί που δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν για τις συγκεκριμένες καταγγελίες της ΔΑΣ, έχουν το θράσος να αυτοπαρουσιάζονται ως τιμητές της αξιοπιστίας των διαδικασιών εκλογής αντιπροσώπων και να εμπλέκουν το ΠΑΜΕ στην προσπάθεια νοθείας τους.

Άξιοι, άξιοι!

Ελπίζω τουλάχιστον η ΠΑΣΚΕ να τους στείλει και καμιά σαμπάνια δώρο ως ευχαριστώ για τη συμβολή τους στην τεράστια επιτυχία της. Χωρίς τις δικές τους ψήφους σε μια πλειάδα συνδικαλιστικών οργάνων, δεν θα τα είχε καταφέρει να έχει την άνοδο που είχε. Και αν δεν επιτεύχθηκε η αυτοδυναμία δεν πειράζει, θα έρθουν και άλλα συνέδρια!

Το ΠΑΜΕ να μην δυναμώνει και όλα τα άλλα διορθώνονται...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, παρά το όργιο νοθείας, η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) διατήρησε το ποσοστό της και τις έδρες της !

Γεια χαρά !

erodotos είπε...

Και οι άλλοι διατηρήσανε τις σφραγίδες τους:-ρ Να δεις χαρά χτες ο Παναγόπουλος στον Πρετεντέρη (θου κύριε!)

www.erodotos.wordpress.com

StratPap είπε...

@erodotos

Βρε αθεόφοβε, δεν με λυπάσαι; Βάζεις στην ίδια φράση τον Παναγόπουλο και τον Πρετεντέρη; Ανακατεύτηκα!

Τουλάχιστον μιλάμε για σφραγίδες πρώτης ποιότητας, σε πολύ καλή κατάσταση, πολύ ελαφρά μεταχειρισμένες. Πόσο να χαλάσουν αφού χρησιμοποιούνται μόνο όταν έχουν εκλογές;


@faros

Το θετικό δεν είναι ότι απλώς διατήρησε τις δυνάμεις στη ΓΣΕΕ, είναι που αυξάνει συνεχώς τις δυνάμεις που κατεβαίνουν (έστω και μια στο τόσο) στο δρόμο.

Αυτό φοβούνται, αυτό θέλουν να αποφύγουν, γι' αυτό και σκυλιάζουν συνεχώς.