17 Δεκ 2009

Γενική Συνομοσπονδία Εργοδοτών Ελλάδας

Από το site της ΓΣΕΕ:

Δελτίο Τύπου - Ενημέρωση ΜΜΕ

--------------------------------------------------------------------------------
Ενημερώνουμε ότι για αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, η ΓΣΕΕ ΔΕΝ έχει προκηρύξει απεργία.

Ο ψευδεπίγραφος τίτλος γενική απεργία που χρησιμοποιεί μια παράταξη αφορά μόνο στην πρωτοβουλία της να καλέσει σωματεία που ελέγχει να απεργήσουν αυτή τη μέρα με πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑ.ΜΕ (Συνδικαλιστική έκφραση του ΚΚΕ).

Η διευκρίνιση κρίνεται απαραίτητη και για λόγους πολιτικο- συνδικαλιστικούς και για την προστασία των εργαζομένων καθώς δεν καλύπτονται όσοι δεν ανήκουν στα σωματεία που έχουν προκηρύξει την απεργία.

Είναι γνωστό ότι οι παρατάξεις και τα κόμματα δεν μπορούν να προκηρύσσουν Γενικές Απεργίες.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 
και ένα πιθανό Δελτίο Τύπου - απάντηση:
 
 
Επιβεβαιώνουμε ότι για την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ ΔΕΝ έχει προκηρύξει απεργία.
 
Ο ψευδεπίγραφος τίτλος "Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος" αφορά μόνο την προσπάθειά της να αξιοποιήσει εργατοπατέρες που ελέγχει και να επηρεάσει σωματεία ώστε να μην απεργήσουν οι εργαζόμενοι αυτή τη μέρα με οποιοδήποτε πλαίσιο, πολύ περισσότερο με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ (Συνδικαλιστική έκφραση του ΚΚΕ και πολλών άλλων).
 
Η διευκρίνιση κρίνεται απαραίτητη και για λόγους πολιτικο - συνδικαλιστικούς και για την προστασία των εργατοπατέρων, λακέδων, τσιρακίων και λοιπών εργατοθαφτών καθώς δεν καλύπτονται όσοι δεν ανήκουν στα σωματεία που ελέγχονται από την ΠΑΣΚΕ, τη ΔΑΚΕ, την Α.Π. ή απευθείας από τους εργοδότες.
 
Είναι γνωστό ότι αυτές οι παρατάξεις και τα αντίστοιχα κόμματα που τις στηρίζουν αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι να προκηρύσσουν, στηρίζουν ή προετοιμάζουν απεργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: