7 Δεκ 2009

Γιατί φωνάζει ο Καρατζαφέρης;

Βλέπουμε συνεχώς εδώ και καιρό τον Καρατζαφέρη να ασχολείται με το σπίτι που δόθηκε στη Κούνεβα, ειδικά από τότε που υπήρξε και νέα απόπειρα εκφοβισμού με καυστικό υγρό ενάντια σε συνδικαλιζόμενη καθαρίστρια.

Τι να κάνει όμως και το ελληνικό κράτος;

Να ξεκινήσει να κάνει σοβαρή έρευνα για τους φυσικούς δράστες της επίθεσης; Δεν παίζει κανείς με αυτά τα πράγματα. Μπορει να γίνει κανένα λάθος και να βρεθούν...

Να ελέγξει την εταιρεία που δούλευε η Κούνεβα για πιθανή ηθική αυτουργία στη επίθεση; Με δεδομένο ότι τέτοια γεγονότα δεν είναι συνήθεις επιχειρηματικές πρακτικές κινδυνεύει να κατηγορηθεί για μεροληψία και απόπειρα επηρεασμού της Δικαιοσύνης. Άλλωστε, όποιος έχει τέτοια στοιχεία μπορεί να πάει στον εισαγγελέα.

Να αναγκάσει την εταιρεία να καταβάλλει πλήρεις μισθούς και ένσημα στις εργαζόμενες, με συμβάσεις αορίστου χρόνου και πλήρη εργασιακά δικαιώματα; Μα, τέτοιες ενέργειες είναι ασύμβατες με τη λογική της ελέυθερης αγοράς. Δεν έκαναν δα και τίποτα παράνομο. Αφήστε που μπορεί να δυσαρεστήσουν τους επιχειρηματίες που δίνουν ψωμί στον κοσμάκη και να αυξηθεί έτσι η ανεργία.

Να προσλάβει μόνιμο προσωπικό καθαριστριών στον ΗΣΑΠ; Η έννοια του "μόνιμου προσωπικού" δεν έχει θέση στη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα και τη χρησιμοποιούν ως επί το πλέιστον κάτι παρελθοντολάγνοι δογματικοί. Αφήστε που δεν μπορεί μια κυβέρνηση να παρεμβαίνει στη λειτουργία μιας ανώνυμης εταιρείας.

Γιατί λοιπόν φωνάζει ο Καρατζαφέρης; Είμαστε τώρα για να ψάχνουμε για άλλες λύσεις; Ένα σπιτάκι μπροστά στις κάμερες και πολύ της είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: